navigatie overslaan

De mooiste routes vind je in Staphorst!

Staphorst heeft een gigantisch aanbod van wandel- en fietsroutes. Zo veel dat een gemiddelde Staphorster zelf geen eens van alle mooie routes op de hoogte is. Op deze pagina kan je gaan naar onze routeplanner om zelf een eigen wandel- of fietsroute samen te stellen.

Ga je liever voor gemak? Kijk dan bij het ruime aanbod van kant-en-klare fiets- en wandelroutes. Tijdens de routes doe je schitterende locaties aan waarbij de prachtige natuur en cultuur Staphorst volop aan bod komt. Maar het niet blijft niet bij fietsen en wandelen, want ook voor paardrijden en moutainbikers zijn er mooie en spectaculaire routes in onze regio. Op deze pagina vind je ze allemaal!

[TIP] Heb jij een tip voor ons met een mooie route in de regio? Heel leuk! Stuur ons dan een mail naar .

Maak je eigen route.

Routeplanner

  • 1

    Fietsrouteplanner

    Of je nou gaat fietsen door de Olde Maten, het Reestdal gaat ontdekken, de schitterende cultuur van de De Streek gaat bekijken of de natuur van de Boswachterij gaat ervaren: het is genot om door Staphorst te fietsen.

  • 2

    Wandelrouteplanner

    Er zijn volop wandelmogelijkheden in Staphorst. Het gebied kent meer dan 300 kilometer aan wandelroutes. Je kan via de routeplanner ook zelf je wandelroute maken door de prachtige gebieden en locaties die Staphorst rijk is.