navigatie overslaan

Website Ontdek Staphorst is geen punt, maar een komma

  • 3 minuten leestijd

De Stichting Recreatie en Toerisme Staphorst lanceerde woensdagavond in een volle zaal van Museum Staphorst de website www.ontdekstaphorst.nl. Die wijst bezoekers en bewoners de weg naar routes, winkels, restaurants en evenementen in de gemeente Staphorst. Bestuurslid Henry Visscher presenteerde nog meer nieuws: de Stichting Recreatie en Toerisme Staphorst heet vanaf nu Stichting Ontdek Staphorst.

Die naam past beter bij de doelstellingen van de stichting, zegt Visscher. Hij merkt dat de stichting veel draagvlak heeft in Staphorst. “We zijn de smeerolie tussen verschillende organisaties. Die rol willen we uitbouwen. Staphorst heeft niet alleen een ontzettend rijke cultuur, maar ook een bloeiend bedrijfsleven. Dat ondernemerschap komt voort uit ons agrarische verleden. Het is ontstaan op de schouders van onze ouders. Ook die kant willen we laten zien.”

Evenementenkalender

De gepresenteerde website is dan ook ‘geen punt, maar een komma’, zegt Visscher. Tot enthousiasme van wethouder Herriët Brinkman. “Heel mooi dat er nu een website is waarop bewoners en bezoekers al het moois van onze gemeente vinden. Ook de evenementenkalender is een prachtige aanvulling”, aldus Brinkman. Zij ziet op de website buiten het voor het voetlicht brengen van de Staphorster ondernemingsdrang ook kansen voor sportpromotie.

Wandelen en fietsen

Brinkman vat het principe van www.ontdektstaphorst.nl perfect samen, zegt Visscher. Hij wijst op de vele toeristen in de regio. “Stel dat je uit Gouda komt en hier op een camping staat. Hoe weet je dan wat Staphorst allemaal te bieden heeft? Waar kun je mooi wandelen en fietsen? Waar zijn de winkels? En wat is hier allemaal te doen? Die vragen beantwoorden we met deze website.”

Voor inwoners

En dan verbazen toeristen én inwoners zich over het aanbod van IJhorst, Rouveen en Staphorst, zo is de overtuiging van projectleider Jakob Ponstein van de Stichting Ontdek Staphorst. “Inwoners reageerden verrast op de Beleefkaart die we vorig jaar presenteerden. Ze zagen daarop routes of activiteiten die ze helemaal niet kenden. En bezoekers zijn verrast door ons mooie en afwisselende landschap. Er is voor iedereen nog veel te ontdekken.”

Mensen centraal

Staphorst is veel meer dan het bekende clichébeeld, wil Ponstein maar zeggen. “Staphorsters zijn heel gastvrij. Daarom kiezen we bewust voor ‘mensen’ op de website. Jacco Hoeve fotografeerde alle winkeliers en ondernemers in de gemeente”, aldus de projectleider. Die kon woensdag ook melden dat er drie nieuwe Toeristische Informatiepunten in Staphorst zijn. Die vullen het gat dat ontstond na de sluiting van Hotel Waanders. Toeristen kunnen voor informatie nu terecht bij Museum Staphorst, de Readshop en Kroko Multipunt in IJhorst.

Inwoners van de gemeente Staphorst ontvangen komende dinsdag bij De Staphorster een uitnodiging voor een bezoek aan de nieuwe website. Ook start Stichting Ontdek Staphorst een campagne met posters en promotiematerialen voor ondernemers en organisatoren.

Foto credit: Jaco Hoeve