navigatie overslaan

Kerkzicht Staphorst

Iedereen is welkom

Kerkzicht is een voorlichtingscentrum van de Hersteld Hervormde Gemeente in Staphorst. In 2020 is het idee ontstaan om dit pand aan de Gemeenteweg 53 te gebruiken om bezoekers uitleg te geven wat en in Wie zij geloven. Bij Kerkzicht wordt uitleg gegeven over het christelijke geloof, de kerk, Staphorster tradities en gewoonten. Het doel van Kerkzicht is absoluut niet om mensen te beïnvloeden, maar enkel om objectieve informatie te geven. Het gebouw waarin Kerkzicht is gevestigd, is het eigendom van de Hersteld Hervormde Gemeente in Staphorst.

Kerkelijke leven in Staphorst

De missie van Kerkzicht is belangstellenden voorlichting geven over het kerkelijke leven in Staphorst. In Kerkzicht hangen verschillende informatiepanelen die je bekijken. Deze informatiepanelen gaan over de kerkgang die twee keer per zondag plaatsvindt, de doop, het avondmaal en typisch kerkelijke tradities. Ook de hechte gemeenschap, het leven op de boerderij en de klederdracht worden belicht.

Positieve reacties

Sinds de start van Kerkzicht in 2020 zijn er al veel positieve reacties binnengekomen. Zo is het politiekorps op bezoek geweest, maar heeft ook de Gemeente Staphorst uitgesproken dat Kerkzicht bijdraagt aan de imagoverandering van het dorp. Door middel van het informatiecentrum Kerkzicht wil de kerk openheid creëren over het geloof, het kerkelijke leven en de tradities in Staphorst. Kerkzicht wordt gedragen door een groep van zo’n twintig vrijwilligers. Zij staan graag voor je klaar om al jouw vragen bij een bezoek aan Kerkzicht te beantwoorden. Kerkzicht is vanaf half juni t/m september geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur of op afspraak.

Contactgegevens

Kerkzicht Staphorst