navigatie overslaan

NIEUW: Kom naar het Winterlicht Spektakel in Staphorst!

Op zaterdag 2 december 2023 is de eerste editie van Winterlicht Spektakel in Staphorst. Het is een nieuw evenement en gratis toegankelijk. Tussen 15:00 en 22:00 uur is er een gezellige wintermarkt in het centrum van Staphort. Er zijn diverse marktkramen en een tent vol gezelligheid met warme dranken en hapjes. Rond 18:00 uur arriveert een kolonne verlichte trucks die vervolgens gaan inparkeren op de markt en blijven staan tot 22:00 uur. Voor kinderen is er een kleurplatenactie met leuke prijzen.

Kom kijken langs de route of op het marktplein

De trucks vertrekken rond 16:30 uur bij Mussche Handel en Transport. Rond 17:00 uur zal de doorkomst in Rouveen zijn en rond 17:30 uur in Punthorst. Vervolgens zullen de verlichte trucks rond 18:00 uur arriveren op het marktplein in Staphorst. Het belooft een spectaculair gebeuren te worden, omdat de trucks gaan inparkeren tussen de marktkramen en het mogelijk is om een truck van binnen te bekijken. Alle genoemde tijden zijn indicaties. De complete route is onderaan op deze pagina te vinden.

Op deze pagina is alle informatie over het Winterlicht Spektakel 2023 te vinden.


De organisatie van het Winterlicht Spektakel is een samenwerking tussen de Ondernemersvereniging Staphorst-Rouveen (OSR), Chauffeursvereniging De Lichtmis en De Patrijs Catering en Events.

Gezellige wintermarkt

Op de wintermarkt staat een combinatie van lokale en landelijke winkeliers met een zeer divers aanbod aan producten. Er is werkelijk van alles op deze gezellige en winterse markt te vinden! De Patrijs Catering en Events zal een tent op het marktplein plaatsen en daarin een winterachtige sfeer creëren. In deze tent kan een hapje en drankje gekocht worden. De entree voor de markt – die van 15:00 tot 22:00 uur op het Marktplein in Staphorst zal plaatsvinden – is gratis.

Kleurplaten actie

Voor kinderen is er een leuke actie tijdens het Winterlicht Spektakel. Kinderen kunnen in november een kleurplaat ophalen bij diverse winkels in Staphorst. De kleurplaat kunnen zij tijdens het Winterlicht Spektakel op het Marktplein in Staphorst inleveren. De mooiste creaties maken kans op een leuke prijs!

Gratis parkeren

Bezoekers voor de wintermarkt kunnen parkeren bij Brink Towing Systems aan de Industrieweg 5 in Staphorst. Vanaf daar wordt er een verlicht pad aangelegd waardoor de bezoekers binnen enkele minuten op het Marktplein in Staphorst zijn.

Route verlichte trucks

De optocht van schitterende trucks wordt georganiseerd door Chauffeursvereniging De Lichtmis. De trucks vertrekken rond 16:30 uur bij Mussche Handel en Transport. Rond 17:00 uur zal de doorkomst in Rouveen zijn en rond 17:30 uur in Punthorst. Vervolgens zullen de verlichte trucks rond 18:00 uur arriveren op het marktplein in Staphorst. Het belooft een spectaculair gebeuren te worden, omdat de trucks gaan inparkeren tussen de marktkramen en het mogelijk is om een truck van binnen te bekijken. Alle genoemde tijden zijn indicaties.

 • Rond 16:30 uur: Start bij Mussche Handel en Transport
 • Richting de rotonde bij Klein Units
 • Rotonde links naar Achthoevenweg
 • Bij Stovonde linksaf via Oude Rijksweg tot aan Scholenweg
 • Linksaf tot aan de N377
 • De autoweg parallel volgen tot aan de Schapendijk
 • In Punthorst links richting spoor en deze volgen tot aan de Gemeenteweg
 • Gemeenteweg linksaf en direct spoor over
 • Rechtsaf naar de Parallelweg
 • De Tippe rond en via Ebbinge Wubbenlaan naar de rotonde
 • Linksaf naar de Gemeenteweg tot aan de Industrieweg
 • Via Hoogeweg naar Bergerslag richting het Markplein rond 18:00 uur

Standhouders

Ben je standhouder en zou je graag op de wintermarkt willen staan? Neem dan contact op met Ondernemersvereniging Staphorst-Rouveen (OSR) via .