Waar is Staphorst op z’n mooist?

Stichting Recreatie en Toerisme Staphorst wil tips van inwoners voor beleefkaart.

Als je gasten krijgt en je mag ze de gemeente Staphorst laten zien, waar neem je ze dan mee naartoe en waarom? De Stichting Recreatie en Toerisme Staphorst maakt een beleefkaart en doet een beroep op de inwoners van de gemeente om tips aan te dragen.

De gemeente Staphorst heeft veel bezienswaardigheden. Sommige zijn bekend, zoals de monumenten, de streek, klederdracht, Museum Staphorst, het Reestdal. Andere niet. De stichting wil een beleefkaart maken, waarop inwoners aangeven waar gasten een kijkje zouden moeten nemen.

Zo krijg je een document met daarop de mooiste pareltjes van het gebied, aangegeven en uitgelegd door de inwoners zelf. Er ontstaat een uitnodiging met tips aan iedereen die in de gemeente Staphorst woont of haar wil bezoeken.

Tips aandragen

Vanaf nu kunnen inwoners van de gemeente Staphorst tips aandragen. Wat zijn mooie Staphorster plekjes en vooral ook waarom? Burgers, bedrijven, jong en oud, iedereen mag meedoen en pareltjes insturen. Hoe meer, hoe beter. Uit al die bezienswaardigheden wordt een selectie gemaakt en die komt op de beleefkaart van Staphorst te staan, digitaal en op papier.

Staphorst op een eerlijke wijze op de kaart zetten, zonder afbreuk te doen aan de echtheid authenticiteit, de wensen van de inwoners en de normen en waarden die de gemeenschap maakten tot wat ze is. Dat is de uitdaging die de nieuwe Stichting Staphorst Recreatie en Toerisme wil aangaan. De stichting bestaat uit Staphorsters zelf.

De allermooiste plekjes van de gemeente Staphorst en een summiere toelichting waarom dit zo is, kunnen gestuurd via de website www.ontdekstaphorst.nl of via een mail naar secretariaat@ontdekstaphorst.nl

Inzendingen kunnen tot en met 20 oktober ingeleverd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...