navigatie overslaan
Restaurant De Groene Lantaarn

‘Wie het ambacht beheerst, is een vrij man’

  • 3 minuten leestijd
  • 1072 x bekeken

Je hebt heel veel sfeervolle restaurants in Nederland, zeker. Maar een restaurant waar het brood en de patisserie worden gemaakt van het meel dat wordt gemalen in de molen in de achtertuin, kleine scharrelkipjes in het gras lopen en je een uitzicht hebt op alleen maar groene weilanden … Uniek! Dat dit restaurant ook nog twee Michelin-sterren heeft … Het lijkt bijna bijzaak bij al dat andere bijzondere. Op bezoek bij Jarno Eggen en Cindy Borger van De Groene Lantaarn in Staphorst.

Gewoon lekker eten of het beste van het beste?

“Simpel, we willen dat mensen hier heel lekker eten met de beste producten. Dat is echt onze ambitie, omdat onze passie en liefde voor goed eten en het ambacht van koken enorm groot is. Dat gaat niet alleen om hoe je kookt, maar ook om de producten die je kiest, de plek waar je eet en hoe je het team coacht en motiveert. Een heel goed restaurant zijn, draait in onze ogen om kwaliteit, gemoedelijkheid en gezelligheid. Dat dit opvalt en wordt geprezen, is superfijn.”

Innovatief en luxe of klassiek en traditioneel?

“Lekkere gerechten maken begint niet met ingewikkeld doen. Het gaat om het ambacht kennen, veel productkennis hebben en de juiste technieken aanleren. De juiste producten kiezen, is dus een kwestie van heel goed leren kijken en ruiken. Dat moet je allemaal leren door te doen, want van producten die niet perfect zijn kun je niet iets uitzonderlijks maken. De traditionele, klassieke en ambachtelijke keuken is dus onze basis. En wie het ambacht beheerst, is een vrij man. Dan start pas het innoveren.”

Succes: hard werken of komt vanzelf aanwaaien?

“Hard werken! Heel hard werken. Als je veel doet, krijg je ook veel terug. Daarom spreekt het ons ook aan om hier in Staphorst ons restaurant te hebben. Er wonen bijna allemaal ondernemers in dit dorp. En die werklust en passie voor ondernemen herkennen onze buren in ons en wij in hen. Dat is enorm aanstekelijk.”

Platteland of stad?

“Kijk naar buiten! Dit uitzicht! Wat denk je zelf? Platteland! Dit landschap inspireert! Ook omdat heel veel topingrediënten in een straal van vijf of tien kilometer in dit gebied groeien of worden gemaakt. We zitten dus eerste rang. Kaas, honing, groente, zuivel, kruiden, eekhoorntjesbrood en walnoten; het komt allemaal hier uit het dorp. En als dan een jager ook soms een ree komt brengen, weet je dat je in geen rijker gebied kunt zitten qua producten en smaken.”

Meer informatie over Restaurant De Groene Lantaarn

Wat vind je van de informatie op deze pagina?