navigatie overslaan
Ontdek Staphorst.

5x wandelen in Staphorst

 • 1 minuten leestijd
 • 853 x bekeken

Trek de wandelschoenen aan en ga lekker op stap! Kies in Staphorst uit maar liefst 32 kant-en-klare bewegwijzerde wandelrondjes. Op deze pagina hebben we vijf bijzondere wandelroutes uitgelicht. Voor welke route kies jij?

 1. 5

  Cultuur-historische route IJhorst [5,2 km]

  Deze route is onderdeel van het wandelnetwerk in Staphorst. Langs de route staan 14 panelen met foto’s van het landschap en gebouwen zoals ze er vroeger uit zagen. Je ontdekt meer over de achtergronden en landerijen waar je over wandelt.

 2. 4

  Olde Maten - Hasselt [11,0 km]

  Wandel onder bescherming van beschermheilige Christoffel door een eeuwenoud landschap. Een wandeling met mystieke plekken, religieuze symbolen, oer-Hollandse dijken, middeleeuwse en moderne polders, rietvelden, moeras en rivieren.

 3. 3

  Reestdal-Zwarte Venen [12,4 km]

  Een afwisselende route door het Reestdal. Over het prachtige landgoed Dickninge met statige huizen. Langs de zwarte venen en het heidegebied. En over mooie bospaden en de heuveltjes rond IJhorst.

 4. 2

  Rondje De Streek - Rouveen [11,2 km]

  De Oude Rijksweg en de Gemeenteweg worden in de volksmond ook wel de Streek of de Diek genoemd. Vroeger was het ook echt een dijk. Een verhoging om het opgestuwde water van Meppelerdiep, Zwarte Water en Zuiderzee tegen te houden.

 5. 1

  Rondje(s) Zwarte Dennen [9,8 km]

  De Zwarte Dennen is een 950 hectare groot bosgebied. Eerst was het woest en ledig heidegebied. En daarna was er bos. Met de overblijfselen van de woeste gronden van weleer.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?