navigatie overslaan

Natuurkampeerterrein De Dassenburcht

Kamperen in een hofje of op het open veld

Natuurkampeerterrein Dassenburcht ligt omringd door bomen en biedt voor ieder wat wils. Zoek een kampeerplek in één van de rustige hofjes aan de rand van het bos, of kampeer op het open veld rondom de speeldassenburcht met waterpomp. Als het warm is plons je zo zwemplas De Zwarte Dennen in die je op loopafstand van het kampeerterrein vindt. Om je verblijf op natuurkampeerterrein Dassenburcht nog aangenamer te maken, staat er sinds dit seizoen een fris, nieuw sanitairgebouw.

Boswachterij Staphorst

Dit natuurkampeerterrein bevindt zich in boswachterij Staphorst. Doordat het bos als een grote postzegel middenin een agrarisch landschap ligt, heeft het juist veel bewoners. Zo kom je er regelmatig reeën tegen. Ook dassen voelen zich er thuis. In het voorjaar kun je genieten van ware vogelconcerten. Lopend over de paden kun je dat allemaal beleven, zo vanaf het kampeerterrein. Honden zijn welkom in de boswachterij, mits aangelijnd om de dassen en andere dieren niet te verstoren. Wil je je hond lekker laten rennen en spelen? Dan is er sinds kort een speciaal omheind hondenspeelbos waar je terecht kunt.

Op pad met de boswachter

Boswachters Jos en Nico vertellen je graag alles over de bewoners van dit gebied. Eén hiervan is de das. Wanneer jij in de tent gaat slapen, komt hij tot leven. Dassen kunnen niet zo goed zien, maar hebben een uitstekende neus. Voel je tijdens een schemerwandeling de wind in je gezicht, dan is de kans op een ontmoeting met een das een stuk groter. Dassen zijn trouwens erg sociale dieren en heel plaats trouw. Een burcht kan daardoor wel tientallen jaren in gebruik zijn.

Contactgegevens

Natuurkampeerterrein De Dassenburcht

voorzieningen

Ligging

  • Aan het water
  • Bij het bos

Faciliteiten

  • Camperplaats
  • Staanplaats

Faciliteiten camperplaats

  • Camperplaats
  • Ondergrond gras