navigatie overslaan

De Zonnehorst

Uniek en divers bedrijf inclusief camping

De Zonnehorst aan de Evenboersweg 28 in Punthorst is een veelzijdig bedrijf. De basis van De Zonnehorst is een bio-dynamische tuinderij waar een groot assortiment aan groentes en andere biologische producten worden gekweekt. Tevens heeft De Zonnehorst een eigen boerderijwinkel met enkel biologische en Demeter producten. Ook heeft het bedrijf een webwinkel inclusief bezorgservice, waarbij de groente- en fruittassen in de hele regio bekend zijn. En dan heeft De Zonnehorst ook nog een eigen camping met plek voor zo’n 15 tenten. Water en stroom is aanwezig net als douches en een toilet. Bij een verblijf op deze camping ben je verzekerd een natuurlijke en bijzondere locatie! Een plekje boeken op deze camping? Ga dan naar www.zonnehorst.nl

Bio-dynamische boerderij

De Zonnehorst heeft een oppervlakte van 6 hectare waarvan 2,5 hectare wordt gebruikt voor de groenteteelt. Op de tuinderij vind je onder andere diverse slasoorten, andijvie, spinazie, peulvruchten, koolgewassen en wortelsoorten. Maar ook verbouwd De Zonnehorst aardappels, heeft het walnoten boomgaard, hazelnootstruiken en klein fruit. De tuin wordt voornamelijk onderhouden door studenten en vrijwilligers. De producten worden gebruikt voor de boerderijwinkel, webwinkel en gaan deels naar de groothandel.

Boerderijwinkel: gezond rustmoment

De boederijwinkel van De Zonnehorst bestaat enkel uit biologische en Demeter producten. Naast de eigen gekweekte groente- en fruitsoorten haalt de Zonnehorst ook producten bij collega-boeren op. Voor de producten die niet in Nederland te verbouwen zijn wordt de groothandel ingeschakeld om aan de vraag van de consument te voldoen. De boerderijwinkel is geopend op maandagmiddag, woensdagochtend en -middag, vrijdagochtend en -middag en zaterdagochtend. De boerderijwinkel ligt langs diverse fietsroutes waardoor een bezoek aan De Zonnehorst voor toeristen ook een leuk en gezond rustmoment is.

Webwinkel met de bekende groentetassen

Wil je iedere week verzekerd zijn van diversiteit aan groente, die ook nog eens aan huis bezorgd kan worden? Dan is een abonnement op de groentetas van De Zonnehort de perfecte oplossing! Iedere donderdag en vrijdag worden deze groentetassen bezorgd in een straal van 30 kilometer, die worden voorzien van diverse en veelzijdige groentes voor twee tot drie personen. Op dezelfde wijze maakt De Zonnehorst ook fruittassen. Wil je volledig zelf de regie houden over jouw bestelling van groente en fruit? Het is ook mogelijk om via de webshop van De Zonnehorst zelf je bestelling te plaatsen en te laten bezorgen.

Contactgegevens

De Zonnehorst