navigatie overslaan

Ontdek Staphorst bundelt Koningsdagprogramma van Oranjeverenigingen in gemeente Staphorst

  • 3 minuten leestijd

Voor Koningsdag komt de gemeente Staphorst tot leven met een breed scala aan festiviteiten georganiseerd door de drie Oranjeverenigingen in de gemeente: Oranjevereniging Rouveen, Oranjevereniging Staphorst en Oranjevereniging IJhorst-Lankhorst. Elk met hun eigen unieke invulling van deze nationale feestdag, zorgen zij samen voor een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. OntdekStaphorst.nl heeft het complete aanbod van activiteiten op Koningsdag in de gemeente Staphorst op haar website gebundeld. Het is nieuw dat mensen op één website alle activiteiten in een handig overzicht hebben. Het programma is te bekijken via www.ontdekstaphorst.nl/koningsdag.

Feestterrein in Rouveen

In Rouveen is er op Koningsdag een feestterrein met allerlei activiteiten voor jong en oud. Het feestterrein bevindt zich op de kruising tussen de Schipgravenweg en Scholenland. In de ochtend zijn er activiteiten voor kinderen. Rond 13:00 uur begint de publiekstrekker: de autorodeo. Naast het spektakel met de auto’s is er op het feestterrein ook een podium met live muziek dat tot laat in de avond doorgaat. Buiten het feestterrein is er in de Levensbron in Rouveen om 19:30 uur een oranjeconcert van het Christelijk mannenkoor “Staphorst”.

Programma vol diversiteit in Staphorst

Oranjevereniging Staphorst zet in op een programma vol diversiteit. Het programma op het Marktplein in Staphorst begint met een optocht met versierde fietsen gevolgd door een officiële opening waarbij een muzikale uitvoering niet zal ontbreken. Tijdens de ‘familiemorgen’ zijn er allerlei attracties en activiteiten voor de jeugd. In de middag is er een gezellige ‘Hap en Trap fietstocht’, waarbij fietsen door de schitterende omgeving wordt gecombineerd met een aantal stops waarbij het mogelijk is om een heerlijke versnapering te nemen.

Puzzelwandeltocht in IJhorst

Koningsdag in IJhorst kenmerkt zich door een focus op natuur en gemeenschap. Oranjevereniging IJhorst-Lankhorst organiseert een puzzelwandeltocht. De start en de finish is bij Familiecamping de Vossenburcht in IJhorst. De puzzelwandeltocht is een vermakelijke activiteit die zo’n anderhalf tot twee uur zal duren. De deelnemers worden onderweg getrakteerd op de vragen, spelletjes en lekkernijen.

Complete programma op OntdekStaphorst.nl

Op www.ontdekstaphorst.nl/koningsdag is het complete programma en tijdschema tijdens Koningsdag van de drie Oranjeverenigingen in de gemeente Staphorst te vinden. “Op deze manier maken we het voor inwoners in de gemeente Staphorst een totaaloverzicht wat er allemaal te doen is op Koningsdag. De drie Oranjeverenigingen hebben weer hard gewerkt aan een mooi programma en het belooft dan ook een geweldige dag te worden”, aldus Jakob Ponstein namens Stichting Ontdek Staphorst.