navigatie overslaan

KroKo MultiPunt IJhorst

Uniek concept

Sinds 2000 waren er geen winkels meer in IJhorst. Dat was natuurlijk een groot gemis en dat vond Greetje Kroonenburg ook. Toen ze in 2008 toevallig in een woon-winkelpand terecht kwamen ontstond het plan om hierop in te springen en een winkel te starten met een assortiment met verse- en streekproducten. Maar KroKo MultiPunt aan de Heerenweg 42 in het centrum van IJhorst is uitgegroeid tot veel meer dan alleen een winkel. Het is een algemeen verzamelpunt in IJhorst met verkoop van streekproducten, cadeauartikelen, ansichtkaarten, het organiseren van activiteiten en het zijn van een toeristisch informatiepunt voor de regio. Het bijzondere project is zelfs zo uniek dat het is bekroond met een Leader Pop 2 subsidie, een financiële ondersteuning door de Europese Unie, Gemeente en Provincie. KroKo MultiPunt heeft gekeken naar wat IJhorst nodig heeft en heeft als enige winkel in IJhorst op deze behoeftes ingespeeld.

Multifunctionele winkel

KroKo MultiPunt IJhorst denkt volop aan de lokale boeren en producenten. Via de webshop kunnen de bewoners van IJhorst – of toeristen die overnachten in de regio – etenswaren bestellen, die zij vervolgens een dag later in de winkel van KroKo MultiPunt IJhorst kunnen ophalen. Alle verse etenswaren en (streek)producten worden geleverd via lokale bedrijven, te bestellen via de webwinkel. Zo hoeven de bewoners van IJhorst voor de aanschaf hun eerste levensbehoeften niet af te reizen naar een ander dorp. Daarnaast zijn er zo’n 30 mensen en instellingen die hun eigen gemaakte producten in KroKo MultiPunt IJhorst verkopen. Ook heeft de winkel een puzzel-o-theek en spel-o-theek. Reestdal ICT – het bedrijf van de man van Greetje – is ook gevestigd binnen de winkel.

Warm onthaal en toeristisch informatiepunt

Aangezien er veel verblijfrecreatie – denk aan campings en vakantieparken – rondom IJhorsten zitten is KroKo MultiPunt een ideaal toeristisch informatiepunt. Daarnaast kent Greetje het gebied op haar duimpje, waardoor zij toeristen van waardevolle tips kan voorzien. In de overzichtelijke winkel zijn er fiets- en wandelkaarten voor de hele regio te vinden. Maar ook als je op zoek bent naar een restaurant of (kinder)activiteit kan je bij hier alle informatie vinden. Bij KroKo MultiPunt staat een warm welkom centraal. Het is mogelijk om in de winkel een kopje koffie te drinken, je elektrische fiets op te laden of om naar de wc te gaan in het openbare toilet.

Contactgegevens

KroKo MultiPunt IJhorst