navigatie overslaan

Kinderboerderij Samenzóo

Kleine dierentuin

Samenzóo is door zijn exotische diersoorten absoluut geen standaard kinderboerderij. Door het publiek werd de kinderboerderij – gelegen aan de Admiraal W.G. van Nesstraat 8a in Staphorst - meer ervaren als een kleine dierentuin en om die reden is de naam in 2021 naar Samenzóo verandert. Samenzóo heeft nog steeds veel aspecten van een kinderboerderij denk aan dwerggeitjes, kleine schapen en kleine aaidieren, waardoor het nog steeds een absolute belevenis voor peuter en kleuters is. Ook oudere kinderen en (jong) volwassenen kunnen zich door diverse diersoorten uitstekend vermaken bij Samenzóo.

400 dieren

Samenzóo is door zijn kronkelpaadjes, diervrije kijkroute, educatief doolhof en de keutelroute waar dieren volop geaaid kunnen worden zowel spannend als zeer natuurlijk opgezet. Dieren floreren als zij bewegingsvrijheid krijgen en daar is zoveel mogelijk voor gezorgd bij Samenzóo. De kinderboerderij kent maar liefst 400 dieren. De exotische diersoorten kenmerken het park. Bijvoorbeeld wallabies, Europese moerasschildpadden, grasparkieten, neusbeertjes en nandoes zijn geen dieren je op een standaard kinderboerderij tegenkomt, maar Samenzóo in Staphorst heeft ze wel. Tevens staat bij Samenzóo ieder jaar een thema centraal, zo was dat in 2022 “insecten en spinnen”.

Maatschappelijke functie

Samenzóo heeft veel meer functies dan alleen het zijn van een kinderboerderij. Samenzóo heeft ook maatschappelijke en educatieve doelstellingen. De verzorging van de dieren en het onderhoud wordt hoofdzakelijk door mensen met een verstandelijke beperking gedaan, die door deskundige begeleiders van het Dagactiviteitencentrum DAC Horstheim worden begeleid. Het doel van Samenzóo is dat hun werknemers kunnen integreren in de samenleving. Dit komt op een natuurlijke manier tot stand doordat de bezoekers van de kinderboerderij in contact komen met de werknemers. Daarnaast kan Kinderboerderij Samenzóo niet bestaan zonder de hulp van de vele vrijwilligers.

Contactgegevens

Kinderboerderij Samenzóo