navigatie overslaan

Alpa Farm Rouveen

Sabrina heeft in Rouveen een boerderij met acht alpaca’s. Bij Alpa Farm Rouveen is het mogelijk een boswandeling te boeken met alpaca’s. Ook organiseert Sabrina kinderfeestjes op de boerderij.

speciaal voor jou

Droom uitgekomen

De droom van Sabrina Petter was om een paardenpension te beginnen. Dit lukte in 2020 in de schuur naast de boerderij waar zij wonen aan de Klaas Kloosterweg West 6 in Rouveen. Sabrina leek het fantastisch om iets met mensen in combinatie met dieren te gaan doen. Zo kwam zij op het idee om naast het paardenpension een aantal alpaca’s aan te schaffen en daar diverse activiteiten mee te organiseren. Denk daarbij aan boswandelingen, high tea's, picknicks en kinderfeestjes. De alpaca’s – ook wel berglama’s genoemd - zijn tam, maar kenmerken zich ook door hun ondeugende karakter. Deze dieren zijn afkomstig uit Peru en kunnen vanwege hun warmte regulerende wol uitstekend tegen zowel de Nederlandse warmte en kou. Sinds de start van het bedrijf in 2020 is het snel gegaan, want ondertussen heeft Sabrina al acht alpaca’s waarmee ze haar activiteiten organiseert.

Boswandelingen

Sabrina organiseert wandelingen met alpaca’s in het Staphorsterbos. “Mensen vinden Alpaca’s leuke en grappige dieren, maar je krijgt normaal niet de kans om ze zo van dichtbij mee te maken”, vertelt Sabrina. Samen met een groep mensen en de alpaca’s wordt er een wandeling gemaakt door het bos. Deze boswandeling kan gecombineerd worden met onder andere een high tea of picknick, die door Sabrina volledig wordt verzorgd. Sabrina heeft altijd koffie en thee mee voor een gezellig rustmoment onderweg. Zo kunnen mensen op een ontspannen, maar ook leuke manier tot rust komen. “Ik verbaas mij erover, maar de mensen komen uit heel het land om samen met de alpaca’s te wandelen”, zegt Sabrina.

Kinderfeestjes

Op de boerderij in Rouveen organiseert Sabrina ook kinderfeestjes die uiteraard in het teken staan van de alpaca’s. De kinderen kunnen de dieren voeren en aaien. Daarnaast wordt er geknutseld met de wol van de alpaca’s. Deze activiteiten worden gecombineerd met spelletjes, cakejes versieren en natuurlijk mag een lekkere maaltijd (patat) niet ontbreken. Een kinderfeestje bij Alpa Farm Rouveen betekent een leuke en gezellige middag op het boerenland met acht vrolijke en ondeugende alpaca’s om je heen.

Contactgegevens

Alpa Farm Rouveen

voorzieningen

Toegankelijkheid

  • Rolstoeltoegankelijk

Wifi

  • Gratis Wifi